2021. október 12-én a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum Szenvedélybetegek Rehabilitációs Otthonának korszerűsítése sikeresen lezárult. Ugyanezen dátumon szakmai fórumot tartottunk az Új Esély Ház szervezet székhelyén, amelyen az alábbi tevékenységek valósultak meg:

  • Partnerként együttműködő szervezet által biztosított szociális szolgáltatás (támogatott lakhatás) bemutatása, az intézmény megtekintése.
  • A szenvedélybeteg-ellátás során felmerülő szakmai nehézségek, problémák, szakmai dilemmák megbeszélése, különös tekintettel a reintegrációs/reszocializációs szakaszra.
  • A partnerszervezet által nyújtott további szociális szolgáltatások bemutatása, intézménylátogatás (szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás)

 

2021. december 15-én a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és az Ótemplomi Szeretetszolgálat konzorciumi megállapodást kötött, mely keretében a Szenvedélybetegek Rehabilitációs Otthona a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába került 2022. január 1. napjától.

 

2022. május 26-án szakmai fórumot tartott az Új Esély Ház szervezet és az Ótemplomi Szeretetszolgálat (korábbi Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum Szenvedélybetegek Rehabilitációs Otthona), amelyen az alábbi tevékenységek valósultak meg:

  • A projekt értékelése, a megvalósított program, ill. az elért eredmények bemutatása (intézményvezető, projektmunkatársak), intézménybejárás
  • A további együttműködés lehetőségeinek megbeszélése, javaslatok megfogalmazása

A projekt 2022.06.30 dátummal lezárult. A vállalt indikátor a projekt megvalósítási szakaszában teljesült, mégpedig a Szenvedélybetegek Rehabilitációs Otthonának felújítása által 36 db férőhelyet magában foglaló intézmény korszerűsítés valósult meg.