Kiemelt célrendszernek tekintjük az élelmiszersegély csomagok tartalmának meghatározásához szükséges támogató szakértői tevékenység biztosítását, ezen keresztül a célcsoport táplálkozás-egészségügyi szokásainak felmérését, valamint az élelmiszercsomagokban található élelmiszerek biztosításával a célcsoport egészségesebb életmód szemléletéhez való hozzájárulását.

Fontos, hogy kizárólag a hatályos élelmiszerbiztonsági követelményeknek valamint a releváns RSZTOP pályázati felhívásokban foglaltaknak megfelelő termékek (alacsony cukor-, sótartalmú és a hatályos jogszabályi környezetnek megfelelő transz-zsírsav tartalmú), nem romlandó és hűtést nem igénylő élelmiszerek kerüljenek biztosításra a célcsoport számára.

A szakértői tevékenységek célja továbbá, olyan szakmai támogató tevékenységek megvalósítása, melyek által biztosíthatóvá válik a releváns RSZTOP pályázati felhívásokban meghatározott mérföldkövek és indikátorok és szakpolitikai mutatók elérése.