Kedvezményezett neve: NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (kedvezményezett) valamint Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (konzorciumi tag)

Projekt címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületeinek energetikai felújítása

Elnyert támogatás: bruttó 10 000 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezése: 2021.02.25.

„A 98/2020. (IV.11.) Kormányrendelet 17. § alapján „A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 8. § A projektek támogatási szerződésben rögzített fizikai befejezésének tervezett napja, a mérföldköveinek időpontja, valamint a záró kifizetési igénylés benyújtási határideje három hónappal meghosszabbodik.”

Kormányrendelet

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célkitűzése - a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programmal összhangban - az Európai Unió által meghatározott energiahatékonysági irányelveknek való megfelelés.

A fejlesztés révén a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményeinek energia felhasználása csökken. Az energiahatékonyság növelésével és a megújuló energiaforrások hasznosításával az üvegház-hatású gázok kibocsátása, valamint a fosszilis energiahordozóktól való függés mérséklődik.

A projekt keretében, összesen 140 megvalósítási helyszínen, az energia hatékony felhasználását, megtakarítását célzó fejlesztések – úgy, mint a homlokzati, lábazati, tetőfödém hőszigetelés, napelemes rendszerek, fűtési rendszerek korszerűsítése – segítik elő a szén-dioxid kibocsátás csökkentését.

Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.2-16-2016-00021