A kedvezményezett neve: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

A projekt címe: „Egy szebb otthonért” Lakásotthoni férőhelyek minőségi fejlesztése a Fővárosban

A szerződött támogatás összege: 86 545 961 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: Budapest területén, családból kiemelt gyermekvédelmi szakellátás keretei között nevelkedő gyermekek számára befogadó otthont nyújtó ellátás biztosítása, gyermekközpontú elhelyezési feltételeket szem előtt tartó energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vevő korszerűsítés a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (továbbiakban: TEGYESZ) székhelyén, valamint a József Attila Gyermekotthoni Központ Rákóczi u. 105. szám alatti telephelyén. A korszerűsítéssel érintett TEGYESZ ingatlan jelenleg 32 fős befogadó gyermekotthon. Szakmai szempontból szükséges a belső alaprajzi elrendezés átalakítása, továbbá a műszaki szempontból az alábbi munkálatok elvégzése indokolt: vizesblokkok kialakítása, beltéri nyílászárók részleges cseréje és standard méretre alakítása, konyhák felújítása és korszerűsítése, festés-mázolás, falburkolat felújítás, vizesblokkok részleges felújítása szellőző rendszer beépítésével, udvari csapadékvíz elvezető rendszer felújítása és kertrendezés és kerti burkolat javítása, cseréje szükség szerint, valamint a sportpályához labdafogó háló felszerelése. A fejlesztés eredményeképpen egy korszerű befogadó gyermekotthon kerül kialakításra.
A projekt keretében a József Attila Gyermekotthoni Központ Rákóczi u. 105. szám alatti telephelyén is tervezünk korszerűsítést.  A korszerűsítéssel érintett ingatlan jelenleg 12 fős Lakásotthonként működik. Az épületben szükségessé vált a fürdőhelységek felújítása, erős – és gyengeáramú hálózat rekonstrukciója, az épület festése-mázolása, a konyha felújítása és a burkolatok cseréje.
Mindkét ingatlan jó elhelyezkedésű, jó közúti, közlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek, a közintézmények (iskola, óvoda stb.) könnyen elérhetőek.
Pályázat célcsoportja: A pályázat közvetlen célcsoportja a korszerűsített befogadó gyermekotthonban és a lakásotthonban elhelyezendő gyermekek és a gyermekotthonok dolgozói, a közvetett célcsoportja a Budapest főváros területének társadalma.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne(i):

1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 6/B; hrsz. 29782

1196 Budapest, Rákóczi utca 105.; hrsz. 161243/0/A/1

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.09.30.

Projekt azonosítószáma: VEKOP-6.3.1-16-2016-00003