A kedvezményezett neve: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

A projekt címe: „Itt minden gyermekotthonra lel” Gyermekotthoni és lakásotthoni korszerűsítés a Fővárosban

A szerződött támogatás összege: 95 550 324 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: Pályázatunk célja Budapest területén, családból kiemelt gyermekvédelmi szakellátás keretei között nevelkedő gyermekek számára otthont nyújtó ellátás biztosítása, gyermekközpontú elhelyezési feltételeket szem előtt tartó energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vevő korszerűsítés a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola Béke Gyermekotthoni 1021 Budapest, Hárshegyi úti telephelyén. A korszerűsített ingatlanok jelenlegi hasznos alapterülete 2068 m2 és jelenleg (66 fő) integrált speciális, valamint normál szükségletű gyermeknek biztosítanak családias légkörű otthont. Az intézmény hatályos működési engedélye alapján jogosult speciális szükségletű gyermekek ellátására.  A fejlesztés eredményeképpen egy 40 férőhelyes gyermekotthon, valamint egy 12 fős lakásotthon került kialakításra.  Az épület felújítási, átépítési munkálatok során a gyermekek élettereinek megújítását, berendezési tárgyak cseréje került megvalósításra. A beltéri nyílászárók részleges cseréjét standard méretre alakításával került megvalósításra.

Szükség szerinti külső nyílászárók cseréjével valósult meg a már megkezdett lapostető-szigetelési munkálatok folytatása.

A gyermekek biztonsága érdekében a hatályos jogszabályoknak megfelelő megfigyelőrendszer kiépítésére került sor. Az ingatlanok jó elhelyezkedésűek, jó közúti, közlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek, ahol saját belső iskola működik.


A pályázat közvetlen célcsoportja a korszerűsített gyermek- és lakásotthonokban elhelyezendő gyermekek, valamint az otthonokban dolgozók, a közvetett célcsoportja a Budapest főváros területének társadalma.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne(i):

1021 Budapest, Hárshegyi út 9. hrsz. 010934/45

A projekt tervezett fizikai befejezési dátuma:  2022.02.21.

A projekt aktuális státusza: megvalósítás alatt

Projekt azonosítószáma: VEKOP-6.3.1-16-2016-00004