A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületeinek energetikai korszerűsítése az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumban valósul meg. A projektben országosan 140 megvalósítási helyszínen az energia hatékony felhasználását, megtakarítását célzó fejlesztés – mint a homlokzati, lábazati, tetőfödém hőszigetelés, napelemes rendszerek, fűtési rendszer korszerűsítése – segíti elő a szén – dioxid kibocsátás csökkentését.

A megvalósítási helyszínek egymástól mind földrajzilag, mind pedig funkcionálisan egymástól jól elkülönülő egységek, így az egyes helyszíneken megvalósuló fejlesztés a helyi szükségleteket és adottságokat veszi figyelembe.

A megvalósuló energetikai beruházások a globális környezetterhelés és az üvegház – hatású gázok kibocsátásának mérséklődősét eredményezik, erősítve a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületeiben a környezettudatos energiafelhasználást.

A szociális és gyermekvédelmi munka a legújabb kutatási módszereken alapul, melynek során segítséget nyújt a gyermekek számára a társadalomba való visszailleszkedésben, segíti az egyének, csoportok mindennapi életében, kapcsolatrendszerében felmerült problémák megoldását, terápiás kezelést biztosít a rászorulóknak. A fejlesztés új munkahelyeket teremt, eredményként javulhat az ellátás színvonala, a megújuló energia hasznosítása mellett csökkenhetnek a fenntartó szervezet energiaköltségei.