„A projekt keretében a meglévő gyermekotthoni kapacitásokra alapozva valósult meg intézményi kiváltás, amelynek eredményeként egy új, korszerű, a jogszabályi előírásoknak megfelelő gyermekotthon jött létre. Az ellátott gyermekek a nagy, zsúfolt és korszerűtlen intézmények helyett a szükségleteiknek megfelelő, kisebb, családias környezetben élhetnek a továbbiakban.

A 24 férőhelyes speciális gyermekotthonban önálló lakóegységekben történik a gondozott leánygyermekek elhelyezése, három darab elkülönülő csoport egységben, csoportonként 8 fő részére korszerű, családias környezetre emlékeztető kialakítással, és hozzá kapcsolódó közösségi helyiségekkel. A lakóegységekből a központi épületrész fedett átjáróval megközelíthető. A pedagógiai munka hatékonyságát segíti, hogy a gyermekfelügyelő a szobájából közvetlenül is figyelemmel kísérheti a gondozottak tevékenységét. Az épületek ki/bejárata - a gyermekek biztonságos ellátása érdekében - a gondozók által ellenőrizhető. Az eszközbeszerzések, gépjárműbeszerzés a lakóegységek és a központi épületrész felszereltsége mind-mind az ellátott gyermekek biztonságát és kényelmét hivatott biztosítani.

A projekt keretén belül megvalósításra került a közvetlen célcsoportok, azaz a gondozott gyermekek és a szakemberek számára a változásra felkészítő tréningek lebonyolítása is.

A 159 058 948 millió forintos fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap továbbá Magyarország Kormánya finanszírozásával, 100%-os támogatási intenzitással valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

 

A beruházásnak köszönhetően a létrejövő gyermekotthonnal 24 gondozott és az őket ellátó dolgozók egy vadonatúj épületet vehettek birtokba és vált ezáltal mindennapi életük kényelmesebbé egy esztétikusabb, korszerűbb, biztonságosabb és családiasabb környezetben.”

 

EFOP-2.1.1.-16-2016-00006 - Projekt záró sajtóközlemény