- 20 területi gyermekvédelmi szakszolgálatnál valósult meg Szervezetfejlesztés. A szervezetfejlesztéssel szeretnénk elősegíteni a szakszolgálati szakmai identitás kialakítását, azonosítani az alapvető értékeket és a szervezet jövőképét, fejleszteni a szervezeti kultúrát, megtámogatni a szakszolgálatonkénti stratégiai tervezést és a rendszerben gondolkodást és működést. A projekt szervezetfejlesztési tevékenysége tapasztalatainak összegzése alapján lehetőség nyílt a szakszolgálatok számára a közép- és hosszú távú fejlesztési irányok meghatározására.

- Munkaállomások, hordozható munkaállomások, monitorok, kiegészítők és szoftverek közbeszerzése: a feladatellátást szolgáló informatikai eszközök és ahhoz kapcsolódó szoftverek beszerzése megvalósult. Valamennyi engedélyezett gyermekvédelmi gyámi álláshely esetében, valamint néhány szakmai vezető számára biztosítottuk a hatékonyabb munkavégzéshez laptopok (szoftverrel, tartozékokkal) beszerzését. A jelentős adminisztrációs munkát végző munkatársak számára asztali gépek kerültek beszerzésre és cserére.

- 38 darab személygépjármű, valamint 10 darab kisbusz beszerzésére került sor a projekt keretén belül. Ezzel a fejlesztéssel jelentősen hozzájárulunk a gyermekvédelmi gyámok, valamint az örökbefogadási tanácsadók területi munkavégzésének megkönnyítéséhez, valamint mobilitásuk biztosításával a hatékonyabb, gyorsabb feladatellátásukhoz. A kisbuszok az ellátottak szállításához, oktatásuk biztosításához, a kapcsolattartás elősegítéséhez, egészségügyi ellátásuk biztosításához, szabadidős programok eléréséhez járulnak hozzá.

- A területi gyermekvédelmi szakszolgálatokat érintő fejlesztések tekintetében a vizsgálandó gyerekek állapotának diagnosztizálásához szükséges tesztek beszerzése megtörtént. A diagnosztikai és pszichoterápiás eszköztár fejlesztésével, bővítésével az ellátás szakszerűbbé tétele a cél.

- Felmérésünk alapján 19 helyszínen volt szükséges a bútorállományt korszerűsíteni összesen 1132 bútordarabbal. Ezek között szerepelnek szekrények, polcok, irattárolók, íróasztalok illetve konténerek, ágyak és éjjeliszekrények, valamint többfunkciós asztalok és székek, melyek étkezőben, váróban, foglalkoztató helyiségben egyaránt elhelyezhetőek. A bútorbeszerzéssel az volt a célunk, hogy az ellátottak és a dolgozók környezetét kellemesebbé, komfortosabbá és jobban kihasználhatóvá tegyük.