Az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében az épülettel összekötött foglalkoztató lakótérré történő átalakítása, valamint új szárny építésével a jelenlegi elhelyezést biztosító emeleti lakótér, továbbá a rehabilitációs részleg déli szárnyán lévő lakószobák kiváltása történt meg. Az átalakított foglalkoztató épületben 11 férőhely kialakítása valósult meg. Az épület bővítése során megépült, bruttó 322,50 m2-es új épületszárnyban 22 fő elhelyezését kívánjuk biztosítani 8 db 2 ágyas és 2 db 3 ágyas szobákban. Kialakításra kerültek a szobákhoz kapcsolódó férfi és női vizesblokkok, valamint egy akadálymentes fürdő-WC is. A meglévő tetőtéri helyiségekben szálláshelyeket nem kívánunk a későbbiekben működtetni. A fejlesztés eredményeképpen biztosított a rehabilitációs részleg akadálymentesítése.

A fejlesztés során az új épületrészbe korszerű hőszivattyús fűtési rendszer kerül kialakításra, a meglévő és az átalakításra kerülő épületrészben a fűtés nem változik.

Új járda és akadálymentes parkoló kialakítása is sor került, mellyel az épület akadálymentes megközelítését biztosítani tudjuk.

A beruházás az ellátottak életkörülményeit javítja, a korszerűsítés összességében a valamennyi (60 db) férőhelyet érinti.