Az utóbbi évek tapasztalata, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekek száma sajnálatosan nő, és ezzel egyenes arányban növekszik a speciális szükségletű gyermekek száma is. Valamennyi gyermek nevelőszülői elhelyezésére nincs lehetőség, és a speciális ellátási szükségletű gyermekeket ellátó gyermekotthoni kapacitások sem elegendőek. Szükséges ezért olyan gyermekotthonok, gyermekotthoni csoportok létrehozása, ahol a magasabb kontrollszintet igénylő gyermekek szakmailag megfelelő körülmények között helyezhetők el.

Ezt a célt szolgálja a most megvalósult projekt.

A Kornis Klára Gyermekotthon kiváltása egy új épülettel, intézményi telephellyel valósul meg. Az épület kialakítása, az otthonon belüli elhelyezés oly módon került kivitelezésre, hogy az itt élő leánygyermekek életét a felnőtté válás időszakában végig segíthessék a gondozók. A cél az, hogy itteni életükkel felkészülhessenek majd az önálló, felnőtt életvitelre.

A gyermekek csoportonként nyolc fős egységekben, kétágyas szobákban laknak majd az új épületben, továbbá lakóegységenként közösségi terek, mosdók, konyha, étkező is kialakításra kerültek. A parkosított kert sportolási és pihenési lehetőséget biztosít a lakók számára, továbbá akadálymentes parkoló is helyet kapott benne.

A telken elhelyezkedő felújított, korszerűsített régi épületben kapnak helyet az új épület kiszolgáló egységei. Itt kerültek kialakításra a raktárak, az irodák, a fitneszszoba, az orvosi és a betegszoba.