Az alábbi korszerűsítési munkálatok megtervezése történt meg a projektben:

„A” szállásépület: Két egymáshoz képest eltolt téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület. Falazata hagyományos téglafalazat, teteje faszerkezetű nyeregtető.

A meglévő épület energetikai korszerűsítését célzó tervezett építészeti felújítási munkálatok: a falak teljes hőszigetelő rendszerben történő hőszigetelése, padlásfödém szálas anyaggal történő hőszigetelése, cserélni szükséges a mai energetikai követelményeknek nem megfelelő homlokzati nyílászárókat. A korszerűtlen és leromlott nyílászárókat új műanyag profilokból készült hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókra cseréljük. Épületgépészeti munkálatok: Az épület fűtési rendszere egyedi, a kondenzációs gázkazán a tavalyi évben került beüzemelésre, ugyanakkor a meglévő radiátorok cseréje szükséges. Az új lapradiátorokat thermosztatikus szelepekkel kell ellátni.

„B-B1” főépület: A felújítandó főépület kétszintes, vasbeton szerkezetű, fémlemez héjalású nyeregtető, a két épületszárnyat folyosó köti össze.

A meglévő épület energetikai korszerűsítését célzó tervezett építészeti felújítási munkálatok az energetikai követelményeket nem kielégítő nyílászárók korszerű szigetelésű, műanyag profilú nyílászáróra történő cseréje, a padlásfödém szálas anyaggal való hőszigetelése. A falazatok hőszigeteltek, azokat a fejlesztés nem érinti.

Épületgépészeti munkálatok: Az épület fűtési rendszere egyedi, a kondenzációs gázkazán a tavalyi évben került beüzemelésre, ugyanakkor a meglévő radiátorok cseréje szükséges. Az új lapradiátorokat thermosztatikus szelepekkel kell ellátni.

Telepítésre kell kerülnie egy 10kWp teljesítményű napelemes rendszernek is.