A jelenlegi projekt célja a hajléktalan, fogyatékossággal élő, pszichiátriai betegek, továbbá szenvedélybeteg személyek számára ápolás-gondozást nyújtó rehabilitációs intézmények férőhelyeinek korszerűsítése.

A projekt konkrét részcéljai:

A projekt során a Putnoki Foglalkoztató és Rehabilitációs Otthon területén található különálló, kb. 300 négyzetméter alapterületű épület felújításával 35 férőhely, a főépületben további 15 férőhely korszerűsítésre kerül sor. A korszerűsítéssel élhetőbb, emberibb környezetet tudunk majd biztosítani ellátottaink részére.

Az ellátottaink életminőségének javítását szolgálja az EFOP-2.2.3-17 kódszámú, szakterületet érintő fejlesztési projekt, melynek során a felújításra kerülő épületben - 35 férőhely, valamint a vizesblokkok és a társalgó kerül korszerűsítésre, biztosítva így a magasabb minőségű önállóbb életvitel lehetőségének megteremtését.

A projekt megvalósítása lehetővé teszi a szolgáltatási nyilvántartásban a határozatlan időre szóló bejegyzés feltételeinek megteremtését. Az ellátottak önrendelkezési jogát figyelembe véve, emberi méltóságuk megtartása mellett, biztosítva az egyenlő bánásmódot, a kor elvárásainak megfelelő körülményeket nyújtunk a fejújított épületekben.

A projekt keretében 50 fő részére kívánjuk javítani az alap infrastrukturális ellátottságot, új eszközök, elsősorban bútorok (ágy, szekrény, szék, éjjeliszekrény, stb.) beszerzésével.