Kedvezményezett neve: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Projekt címe: Kornis Klára Gyermekotthon kiváltása a Fővárosban

A projekt összköltsége: 742.060.275 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása: 

A jelen Projektben foglalt fejlesztés alapvetően egy infrastrukturális fejlesztés, amely magában foglalja egy, már meglévő gyermekotthon ellátottjainak egy új építésű ingatlanba való áthelyezését.

A beruházás keretében, a jelenlegi kapacitásokra építve egy olyan otthoni ellátást nyújtó intézmény kialakítására kerül sor, amely elősegíti a családjukból kiemelt és a gyermekvédelmi szakellátás keretei között nevelkedő gyermekek és fiatal felnőttek nevelésének és mindennapi életvitelének családias környezetben történő megvalósulását.

A felújítás eredményeként létrejövő 32 férőhelyes speciális leány gyermekotthon mind építészeti, mind gépészeti szempontból megfelel a modern kor követelményeinek.

A beruházás által egy, a bentlakók és az ott dolgozók minden szükségletét kielégítő és a felnőtt életre való nevelést elősegítő, korszerű fizikai környezet kerül kialakításra.

A Projekt nem beruházási jellegű elemei közé tartozik a munkatársak felkészítése a továbbiakban kis létszámú csoportokban történő működés okozta változásokra, valamint a környező lakosság érzékenyítése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.11.15.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne: 1095 Budapest, Soroksári út 72. hrsz. 38166

A projekt azonosító száma: VEKOP-6.3.1-16-2020-00012